
Kuracie mäso má minimálny obsah tuku. Je bohaté na bielkoviny, vitamíny a minerály. Je diétne a ľahko stráviteľné, normalizuje metabolizmus a podporuje stabilitu nervovej sústavy.
Máte radi jedlá z hydiny? Na prípravu pokrmov je dobré voliť mäso z domácich fariem, kde je hydina kŕmená prirodzeným krmivom. Kde žije v dobrých hygienických podmienkach, má dostatok pohybu a slnka. Ak vo svojom jedálnom lístku uprednostňujete chutné kuracie mäso, vyskúšajte tento recept.
Zapekané kuracie prsia
Na zapekané kuracie prsia v marináde budete potrebovať: kuracie prsia, zemiaky, citrón, olivový olej, cesnak, jarnú cibuľku, sušený tymian, mleté čierne korenie, soľ a čerstvé bylinky podľa chuti. Postup: kuracie prsia osoľte, okoreňte a vložte do zapekacieho skla. Zmiešajte citrónovú šťavu so soľou, s korením, s prelisovaným cesnakom a s olivovým olejom. Zemiaky a jarnú cibuľku nakrájajte, vložte na pár minút do pripravenej marinády. Zmes poukladajte medzi mäsko do zapekacej misy. Celé posypte tymianom a upečte v predhriatej rúre. Na tanieri mäso ozdobte plátkami grilovaného citrónu a čerstvými bylinkami podľa chuti. Podávajte so zeleninovým šalátom.