coffee

Keď začujete príjemný zvuk kávovaru, zbystríte pozornosť. Najprv sa do vášho nosa dostane aróma čerstvo pripravenej kávy, ktorá pritiahne váš zrak k zamatovo jemnej, orieškovo–zlatistej creme na espresse. Keď uchopíte šálku, v dlaniach pocítite príjemne, hrejivé teplo.

Čím viac sa približuje šálka k vašim perám, aróma je stále intenzívnejšia, až vás donúti dotknúť sa perami šálky a nosom naplno nasať intenzívnu arómu. A potom to príde – na špičke jazyka pocítite príjemne sladkú chuť kávy, ktorá sa postupne rozleje po celom jazyku a na jeho konci prejde do jemne dráždivej horkosti. A najlepšie na tom je, že táto príjemná horkasto sladká chuť zostane vo vašich ústach ešte dlho po dopití vášho obľúbeného espressa.

Spoločnosť Barzzuz, s. r. o., vznikla za účelom vrátiť na Slovensko kvalitnú, čerstvo upraženú gurmánsku kávu.Priemyselná výroba naučila našich starých rodičov kupovať praženú kávu, našich rodičov mletú kávu a nás sa snažia presvedčiť, že vrcholom chuti je rozpustná káva. Dnes málokto vie ako sa káva praží a ako krásne vonia káva počas mletia. A práve preto vám spoločnosť BARZZUZ, s. r. o., prináša plantážne (single origin) gurmánske kávy zo všetkých kútov sveta, ale aj vyvážené delikátne kávové zmesi (blendy) najvyššej kvality, v praženej ale aj zelenej forme.Naša spoločnosť je priamym dovozcom najkvalitnejších zelených káv zo všetkých kútov sveta na Slovensko. Dovážame len najvyššie triedy v zmysle klasifikácii jednotlivých vývozcov zelených káv (AA, AB, SHB, supremo, grade 1 a 2, 19, 18/17…), nazývané aj specialty alebo gourmet coffee. Kávu nakupujeme u renomovaných obchodníkov, ktorí sa v obchode s kávou pohybujú už desať, ba aj stáročia. Majú zazmluvnené plantáže produkujúce najkvalitnejšie gurmánske plantážne kávy a kontrolujú celý proces pestovania a spracovania kávy.

kavy

Všetky kávy pri dovoze do EU podliehajú prísnej kontrole a certifikácii, takže spĺňajú najprísnejšie kvalitatívne a fytosanitárne kritéria. Kávu pražíme v našej pražiarni tradičnou technológiou na bubnovom pražiacom stroji. Proces má formu tradičnej manufaktúry. Samotnému praženiu predchádza prvé ručné triedenie nevhodných zŕn. Zrná sa následne vsypú do pražiaceho stroja, kde sa počas pomalého postupného praženia zrnká dôkladne prepražia od povrchu, do stredu zrna. Celý proces kontroluje skúsený pražiar, pričom sa sleduje vôňa a farba kávových zŕn, no zároveň sleduje aj zvukový prejav a čaká kým sa rozvinie takzvané druhé pukanie. V tomto bode treba praženie ukončiť, zrná vypustiť do chladiča aby sa proces ukončil. Po pražení nasleduje ďalšie ručné triedenie pre selekciu prípadných nedopražených, alebo prepražených zŕn, ktoré by mohli narušiť harmóniu výslednej chute.

Sortiment spoločnosti BARZZUZ, s. r. o., tvoria plantážne kávy a kávové zmesi BARZZUZ. Momentálne je v ponuke 35 druhov káv. Ponúkame hlavne 100% Arabicu, no pre priaznivcov robusty sme pripravili aj prvotriednu kávovú zmes s kvalitnou indickou robustou. Taktiež ponúkame špeciálny bezkofeínový blend zo 100% arabiky. Pre pravých gurmánov máme v ponuke aj mimoriadne jemnú kávu z Jamajky (blue mountain) a neopakovateľnú cibetkovú Kopi Iuwak.