Dobrému tráveniu lahodí kvalitná strava a pravidelná životospráva. Dôležité je, aby denný jedálny lístok obsahoval teplé pokrmy, ktoré neodmysliteľne patria do zdravej kuchyne.

Máte radi pečenú hydinu? Správne pripravené kura, kačica, hus či moriak dokáže skvelo pohladiť žalúdok. A pokiaľ máte málo receptov na plnky, jeden vynikajúci je tu – vyskúšajte! Na moriaka s gaštanovou plnkou budete potrebovať tieto suroviny: moriak a do plnky: 220 g gaštanov, kuracia pečeň, 2 rožky, 1 dl mlieka, 80 g masla, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, štipka muškátového kvetu a petržlenová vňať.

POSTUP

Pred upečením moriaka pripravíme gaštanovú plnku. Gaštany olúpeme, nahrubo nasekáme a uvaríme. V druhom hrnci podusíme na masle pečienku, nakrájanú na malé kúsky. V miske zalejeme rožky s mliekom. V druhej miske vymiešame maslo s troma žĺtkami a všetko spolu – vlhké rožky, pečienku, gaštany a koreniny zmiešame. Na záver pridáme vyšľahané bielky. Zmesou naplníme moriaka a pečieme vo vyhriatej rúre tradičným spôsobom.