Kuracie mäso možno pripraviť v pare, možno ho dusiť, piecť, grilovať aj vyprážať. Výborne chutí so zeleninou aj s hríbikmi a hojne sa používa nielen v teplej, ale aj v studenej kuchyni.

Ak máte radi hydinu a zeleninu, tu je recept na kuracie mäso na hrášku a mrkve. Na prípravu pokrmu budete potrebovať: kura, olej, cibuľu, mrkvu, hrášok, petržlenovú vňať, mletú červenú papriku, drvenú rascu a soľ. Postup je nasledovný: kura umyte a rozporciujte. Vo väčšej panvici opražte na oleji kúsky mäsa, ktoré potom vyberte. Do výpeku vložte nadrobno pokrájanú cibuľu a mrkvu, po chvíli vráťte kúsky mäsa späť. Zmes poprášte mletou červenou paprikou, osoľte, pridajte drvenú rascu, podlejte vodou a ďalej duste prikryté. Keď je všetko polomäkké, pridajte hrášok a zmes doduste.

Na dusenú kuracinu s hríbikmi budete potrebovať: kura, hríby, cibuľu, maslo, múku, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, mleté čierne korenie a soľ. Postup je nasledovný: cibuľu nadrobno posekajte a speňte na masle, pridajte červenú papriku a mäso, pokrájané na kúsky. Všetko osoľte a spolu poduste vo vlastnej šťave. Potom pridajte paradajkový pretlak, očistené a pokrájané hríby, mleté čierne korenie a trochu vody. Na záver zmes poprášte múkou a po chvíli pokrm odstavte zo sporáka. Kuracinu s hríbmi podávajte s dusenou ryžou a s čerstvým šalátom.