Na chutné domáce croissanty je potrebná len hladká múka, voda, droždie, maslo, cukor a soľ. Pred vložením plechu do vyhriatej rúry však nezabudnite cesto potrieť rozšľahaným vajíčkom, ktoré nadýchanému pečivu dodá aj zlatistú farbu a krásny lesk.

Domáce maslové croissanty je možné upiecť z lepkovej aj z bezlepkovej múky. Medzi lepkové múky patrí múka pšeničná, ražná, jačmenná, ovsená, špaldová, grahamová a semolina, ale aj menej známa kamutová múka. Medzi bezlepkové múky patrí múka kukuričná, ryžová, pšenová, pohánková, amarantová a múka quinoa. Bezlepkové múky sú vhodné najmä pre celiatikov. Celiakia je autoimunitné ochorenie, pri ktorom dochádza k napádaniu buniek tenkého čreva vlastným imunitným systémom. Táto reakcia nastáva pri trávení lepku, ktorý sa najčastejšie nachádza práve v obilninách. Avšak aj zdraví labužníci si môžu spestriť svoj jedálny lístok domácimi nadýchanými croissantmi z rôznych bezlepkových múk.