Domáca hydina – kvalitné kuracie mäso je nielen chutné, ale aj ľahko stráviteľné a má len minimálne množstvo tuku. Jedlá z hydiny sú vhodným pokrmom pre malých aj veľkých.

Dôvodov, prečo jesť kuracie mäso je veľa. Mäso z domácej hydiny je nielen chutné, ale aj zdravé a veľmi výživné – má vysoký obsah bielkovín, je bohaté na vitamíny a minerály. A zanedbateľná nie je ani jednoduchá a pomerne rýchla tepelná úprava.

Tu je recept na kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou. Na prípravu pokrmu si pripravte tieto suroviny: kuracie prsia, zemiaky, čerstvé šampiňóny, cibuľu, biele víno, vývar, smotanu na varenie, olej, soľ, provensálske korenie, mleté čierne korenie a petržlenovú vňať.

Postup: Zemiaky a šampiňóny pokrájame na štvrtinky a cibuľu na mesiačiky, prsia osolíme a okoreníme mletým korením. Mäso opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán, potom ho vyberieme a odložíme. Vo výpeku opražíme cibuľu, zalejeme vínom a varíme až dovtedy, kým sa neodparí. Potom vložíme do panvice mäso, zemiaky a šampiňóny. Všetko osolíme, pridáme provensálske korenie a premiešame. Zalejeme vývarom a prikryté vložíme do vyhriatej rúry. Približne desať minút pred dopečením zalejeme zmes smotanou a dopečieme. Pred podávaním pokrm posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.