V prvej časti vianočných receptov sa dozviete, ako pripraviť bezgluténové BB keksíky, farebné sušienky a jablkový puding so škoricou.

Bezgluténové BB keksíky

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy:
asi 20 minút
Celková doba prípravy:
asi 35 minút
Vystačí na:
35 kusov

Prísady:

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 zarovnaná PL preosiateho Holandského kakaa Dr. Oetker
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 1 balíček BB pudingu bezgluténového Dr. Oetker
  • 250 g zmäknutého masla

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, kakaom, kokosom a BB pudingom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto.
  2. Z cesta vytvarujeme guličky o veľkosti vlašského orecha a nanesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie a trochu pritlačíme. Môžeme použiť pečiatky na cesto alebo výborným pomocníkom je tĺčik na mäso, ktorý pritlačíme, aby sme získali typický tvar sušienky.
  3. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 15 minút

oetker

Farebné sušienky

Náročnosť: jednoduchá príprava
Doba prípravy:
asi 20 minút
Doba pečenia:
asi 30 minút
Vystačí na:
asi 64 kusov

Prísady:

Na cesto:

  • 210 g hladkej múky
  • 1 zarovnanú PL Gustinu bezgluténového Dr. Oetker
  • 4 zarovnané PL preosiateho práškového cukru
  • 1 balíček Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker
  • štipku soli
  • Zdobenie pestré Dr. Oetker
  • 170 g zmäknutého masla
  • 2 PL mlieka

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s Gustinom, cukrom, trstinovým cukrom a soľou. Pridáme zdobenie, maslo a mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto.
  2. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát s rozmermi 25 × 25 cm a ostrým nožom nakrájame na malé štvorčeky s rozmermi asi 3 × 3 cm.
  3. Štvorčeky nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Čas pečenia: asi 15 minút (1 plech)

oetker

Jablkový puding so škoricou

Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy:
asi 30 minút
Celkový čas prípravy:
asi 50 minút
Vystačí na:
2 porcie

Prísady:

Na puding:

  • 1 balíček Premium Pudingu Jablko & Škorica Dr. Oetker
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 40 g cukru

Na ozdobenie:

  • 2 jablká
  • 1 PL prepusteného masla
  • mandľové plátky
  • kandizované brusnice

Ešte potrebujeme:

  • 2 sklenené poháre
  • teflónovú panvicu

Príprava:

  1. Na prípravu pudingu uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Puding nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť.
  2. Na ozdobenie jablká umyjeme, vykrojíme z nich jaderníky a nakrájame ich na tenké plátky. Na teflónovej panvici rozpustíme maslo a plátky jabĺk z oboch strán orestujeme. Vyberieme a necháme ich vychladnúť. Na suchej panvici opražíme mandľové plátky. Povrch vychladnutého pudingu ozdobíme plátkami jabĺk, mandlí a brusnicami..

Tip: Pre ešte výraznejšiu jablkovú chuť vložíme na dno pohára jablko nakrájané na malé kocôčky a zalejeme ho pudingom.