Čo môže byť krajšie, ako darovať na Valentína svojim blízkym skvelú maškrtu? Poznáte ten pocit, keď niečo s láskou plánujete a pripravujete pre toho druhého sami. Vlastnoručná výroba dodá každému darčeku jedinečný náboj.

Malinová pochúťka

Prísady na ovocnú náplň:

  • 300 g mrazených malín
  • 30 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 KL Solamylu z jemného zemiakového škrobu

Prísady na krém:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 30 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • šťava z 1 citróna

Príprava

Na prípravu ovocnej náplne odoberieme asi 12 malín na ozdobenie. Zvyšok malín vložíme do kastrólika. Pridáme cukor, vanilkový cukor a na nízkom stupni zahrievame. Pridáme škrob a ešte asi minútu zahrievame. Odstavíme a necháme vychladnúť. Na prípravu krému v mise metličkou vymiešame dohladka tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom a s citrónovou šťavou. Pomocou polievkovej lyžice plníme poháre striedavo krémom a ovocnou náplňou. Ozdobíme zvyšnými malinami a do podávania odložíme do chladničky. Doba prípravy je asi 30 minút a pochúťka vystačí asi na štyri porcie.