ríbezľové víno Pádár

Vedeli ste, že čierne ríbezle sú považované za jedno z najhodnotnejších ovocí v našom zemepisnom pásme? Patria medzi významné rastlinné antioxidanty, obsahujú dôležité vitamíny i minerály. Tie sa zachovávajú aj vo víne, ktoré sa z nich vyrába. Obľuba ovocných vín na Slovensku rastie a Pádár je novou značkou medzi prémiovými ríbezľovými vínami. 

Pohár lahodného vína z čiernych ríbezlí je dobrým tipom, ako si spríjemniť dlhé večery. Obľubujú ho dámy, ale čoraz viac priaznivcov má aj medzi pánmi. Je preto i vhodným darčekom, ktorým nič nepokazíte. Výborným spestrením môže byť aj pre váš vianočný stôl.

Malé rodinné vinárstvo Pádár v Padarovciach sa špecializuje na výrobu kvalitných ríbezľových vín. Čierne ríbezle si pestuje vo vlastných sadoch v podmienkach prírodného prostredia blízko Teplého vrchu, ktoré má jednu z najpriaznivejších klím na Slovensku.  „Snažíme sa skĺbiť tradíciu s modernými technológiami,“  hovorí Bálint Simon, zástupca rodinného vinárstva, a dodáva: „Nepoužívame žiadne koncentráty, všetku surovinu si dopestujeme sami. Bobule ríbezlí zbierame v najlepšom období, keď sú dostatočne dozreté a dohliadame na čistotu zberu bez zvyškov lístkov, konárikov či iných prímesí.“ Pádár má tak pod kontrolou všetko, čo je pre kvalitu vína kľúčové.

ríbezľové víno Pádár

Bohaté na zdraviu prospešné látky

V priestoroch bývalej hospodárskej budovy, ktorú Pádár pretvoril na modernú výrobnú linku, zreje vínko v nerezových fermentačných nádobách a z ovocia sa lúhujú antioxidanty a kopec prospešných látok. Keď poriadne vykvasí, filtruje sa a výsledkom je chuťovo vyrovnaný produkt s vyváženým obsahom vitamínu C, železa a selénu. „Čím menej neprirodzených zásahov pri výrobe, tým je víno kvalitnejšie,“ objasňuje Bálint Simon:  Obsah vitamínov a stopových prvkov v našich vínach sme si dali potvrdiť aj od odborníkov z univerzity a akreditovaného laboratória.“

Ako si najlepšie vychutnať ríbezľové vína

Ideálna teplota pre podávanie ríbezľových vín je 10 – 14 °C, vtedy sa prejaví plná chuť a vôňa. Ak uprednostňujete rafinované suchšie vína, môžete siahnuť po štandardnom rade Pádár bez označenia alebo Exclusive, ktoré má jemne trpkastú a plne zamatovú chuť. Pre zaujímavosť, v litri sa nachádza 2,9 miligramov železa, 0,6 miligramov selénu a 33 miligramov vitamínu C.

Ak ste milovníkmi sladších a pritom sviežich vín, je pre vás určené polosladké víno Pádár a rad Premium. Toto víno môžete aj zohrievať, a získať tak ideálny horúci nápoj, ktorý dobre padne najmä v sychravom počasí. Liter sladšieho vína Pádár obsahuje 2,7 miligramov železa, 0,5 miligramov selénu a 26,5 miligramov vitamínu C.

Ríbezľové vína Pádár sú vítaným nápojom aj ku kačacine, husacine, divine alebo dezertu. 

Vína Pádár môžete kúpiť v sieti reťazcov Terno, Metro alebo v e-shope tu.