Viete, kedy je náš hostiteľ šťastný? Keď vyrába maslový krém. No sladký tortový krém je len jednou z vecí, ktorá na jeho tvári dokáže vyčariť úsmev. Nech sa páči, zoznámte sa s Frankom, ktorý je v online svete známy ako @cakeboyparis.

Keď sme zaklopali na dvere bytu nášho hostiteľa v parížskej štvrti Marais, Frank Adrian Barron nám otvoril v kuchynskej zástere, so širokým úsmevom na tvári. Práve totiž pripravoval jednu zo svojich veľkolepých sladkých dobrôt, ktoré vyrába s nadšením a veľmi rád. A kým spracovával suroviny na svoje majstrovské dielo a pripravoval pre nás úžasnú tortu s polevou z bielej čokolády, mali sme možnosť lepšie sa spoznať a zoznámiť.

Sladké privítanie

Američan Franko je jeden z tých šťastlivcov, ktorí žijú svoj vysnívaný sen v reálnom živote. No poďme pekne poporiadku, ku všetkému sa postupne dostaneme. Teraz je čas na kávu s chutným tortovým rezom, samozrejme s poriadnou vrstvou maslového krému. A potom sa môžeme pustiť do prehliadky pôvabnej domácnosti nášho hostiteľa, ktorá nás zaujala na prvý pohľad – hneď, ako sme vošli do jeho štýlového parížskeho apartmánu.

Príbeh ako z filmu

Frankov príbeh je ako z hollywoodskeho filmu. Rodený Kalifornčan sa presťahoval do Paríža a tu začal piecť torty. Iné ako tie, na ktoré boli bežne zvyknutí domáci obyvatelia. Na začiatku dával na instagram fotky tortových rezov a koláčov, ktoré piekol pre priateľov na rodinné oslavy a sviatky. Netrvalo však dlho a začali ho kontaktovať miestne cukrárne a známi jeho známych, aby upiekol torty aj pre nich. S objednávkami na Frankove sladké dobroty sa zrazu akoby roztrhlo vrece. No i napriek veľkej popularite náš hostiteľ svoje cukrárske experimenty dodnes vníma len ako hobby.

Pôžitkár par excellence

Náš hostiteľ si okrem pečenia rád nájde čas aj na organizovanie popoludňajších stretnutí pre miestnu americkú komunitu a na mnohé iné spoločenské aktivity. Sám hovorí: „Žijem tu ako skutočný pôžitkár,“ a s chuťou sa zasmeje. Je vôbec niečo, čo Frankovi v jeho sladkom živote chýba? „Pláž! A niektoré typicky americké suroviny pri pečení“ – neváha dlho s odpoveďou. Dosiahnuť to, aby sa vo štvrti Le Marais nachádzala pláž reálne nie je možné, no získať typicky americké suroviny k svojmu pečeniu áno. V balíčkoch ich Frankovi pravidelne posiela poštou jeho mama až z Kalifornie.

Priestranný interiér

Frank býva v krásnom parížskom apartmáne so svojim priateľom a so psíkom, ktorého pomenoval Parker. V jeho priestrannom byte ho najviac očarili veľké okná a neuveriteľný počet krbov. V celom apartmáne ich je totiž päť! V interiéri nechýbajú ani umelecké diela, obrazy a štýlové bytové dekorácie. Náš hostiteľ sa nevyhýba ani kvetom, ktoré domácnosť zútulňujú. Úzka zimná záhrada, ktorá spája obývačku so spálňou, tiež spríjemňuje nášmu hostiteľovi bývanie v tomto veľkolepom apartmáne. Zimná záhrada plní vo Frankovom obydlí zároveň úlohu fajčiarskej miestnosti, ktorú využíva najmä počas pracovných či priateľských stretnutí. Absolvent univerzity v Berkeley vo svojom príbytku skombinoval eleganciu parížskeho interiéru s exotikou a s farebnosťou juhovýchodnej Ázie. V obývačke nájdete vedľa seba vkusné šedé tóny i vzorované vankúše – vyváženú kombináciu umenia a hravých bytových doplnkov. Frank zariadil svoj apartmán uvoľnene a s noblesou, presne ako Američan v Paríži.

Skvelé inšpirácie

V štýlovom apartmáne sú všetky slnečné izby spoločne prepojené. Za ich oknami sa naskytá výhľad na rušné ulice štvrte Le Marais, ktoré sú plné krásnej, typicky parížskej architektúry. Jedna z budov je postavená z krémovej tehly, čo nášho hostiteľa každý deň inšpiruje aj pri pečení. Podľa Franka Adriana Barrona budova sa podobá na svadobnú tortu. „Však tak vyzerá?“, pýta sa nás s nadšením. A my s jeho kreatívnym videním sveta súhlasíme. FOTO: WESTWING